Dr. Gál András 1955-ben született Abaújszántón. Pedagógiai pályája hamar elkezdett felfelé ívelni, több mint 23 évig volt a ma már Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója. Vezetése alatt a gimnázium megújult és az ország TOP 50 oktatási intézményébe repítette. 2003-ban Phd. tudományos fokozatot szerzett. Harminchárom éve önkormányzati képviselő, jelenleg társadalmi megbízatású alpolgármesterként segíti a város ügyeit.

A Szerencsi Borbarátok Köre a közelmúltban tartotta éveleji összejövetelét. A társaság egyik oszlopos tagja Szabó Gyula, aki Szerencsen az egyik legidősebb bortermelő. Családi vállalkozását a rendszerváltás után kezdte felépíteni és híre az egész országban elterjedt, sőt külföldről is rendszeresen voltak vendégei.

Gaál Mihály köztiszteletben álló helyi vállalkozó, aki a Szerencs Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen Szerencs Város Közszolgálatáért kitüntetést vehetett át. Aktív közéleti ember, aki évtizedek óta kiveszi részét a város közösségi munkájából. Anyagilag és erkölcsileg is segíti a közoktatási intézmények munkáját, támogatta a Hegyaljai Alkotók Társulását, részt vállalt antológiák kiadásában, szponzorálásában. Évtizedek óta segíti az SZVSE működését. Támogatója volt az Árpád-hegyen a fenyőültetésnek, részt vállalt a Munkás Szent József templom építésében. A Hegyközség alelnöke.

Dr. Sütő Szilveszter hosszú ideje dolgozik háziorvosként településünkön, öt éve városi főorvosként tevékenykedik. Munkáját mindig nagy felelősséggel, odaadással, szívvel-lélekkel végzi. Az idei város napján Pro Urbe Szerencs kitüntetést kapott, Szerencs város közéletében, valamint az egészségügy területén tett kiemelkedő szakmai teljesítményéért.

Ekker Róbert neve mindenki számára ismerős lehet, aki járt már Szerencsen, hiszen különböző szobrok és emléktáblák dicsérik keze munkáját városszerte. A környék egyik legnagyobb kulturális és szórakoztató eseményének az Országos Csokoládé Fesztiválnak is kulcsfigurája, hiszen minden évben a rendezvény egyik fő látványossága az általa készített csokoládé szobor. Nem csak szülővárosában, hanem számos környező településen, sőt a határon túl is van olyan község, ahol az ő művei díszítik a köztereket. Vele beszélgettem.

Az idei városnapon Szerencs testvértelepüléseinek delegációi is tiszteletüket tették. Rozsnyó, Nyárádszereda és Pułtusk képviselői néhány napot töltöttek Hegyalja Kapujában és természetesen részt vettek az ünnepségen is. Pułtusk 2017-ben lett Szerencs testvérvárosa. A lengyelországi település polgármesterével Wojciech Gregorczyk-kal (fotónkon) itt tartózkodásuk alatt beszélgettem. A következő sorokban Pułtusk városát ismerhetjük meg közelebbről.

A szerencsi származású Dr. Ringer István történész, régész, muzeológus valamint a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatója. Még csupán 39 éves, de már több kitüntetést és díjat is magáénak tudhat, melyeket tudományos munkája elismeréseként ítéltek oda neki. 2015-ben a Magyar Tudományos Akadémia fiatal kutatói díját érdemelte ki, társadalmi szerepvállalása miatt pedig Sátoraljaújhely városától Pro Urbe-díjat vehetett át a tavalyi esztendőben. Vele beszélgettem.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.