Aktuális

A Szerencsi Járásbíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki 2021 márciusában Szerencs belterületén elütötte a gyalogátkelőhelyen áthaladó néhai sértettet – közölte a Miskolci Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi Szerencs főutcáján közlekedett a Rákóczi út - Széchenyi köz - Erzsébet köznél lévő gyalogátkelőhely felé 75-80 km/h sebességgel. A néhai a zebránál állva megvárta, míg egy másik autó elhalad, majd megkezdte az átkelést. A vádlott ekkor ért oda a baleset helyszínéhez és vészfékezés, illetve balra kormányzás ellenére sem tudott megállni, nem tudta elkerülni az ütközést. A sértett súlyos sérülései következtében kórházba szállítását követően elhunyt.

A bíróság a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt 4 év szabadságvesztésre és 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.