Aktuális

A szerencsi Sziget Alapítvány immáron 20. alkalommal szervezett május 13-án emléktúrát a Szerencsi-dombvidéken a fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére, valamint a sportjellegű természetjárás népszerűsítése érdekében.

A szerencsi Rákóczi-vártól történő indulás előtt, Nyiri Tibor Szerencs város polgármestere, a Sziget Alapítvány kuratóriumának az elnöke üdvözölte a negyven főből álló túrázó csoportot, külön köszöntve Kiss Attila özvegyét, Katalint és Attila öccsét, Józsefet. A polgármester hozzátette: „A túrán az emlékek mellett a természet kincseit is közel engedjük magunkhoz, amely nemcsak lélekemelő, de az egészségünkre is pozitív hatással van. A Sziget Alapítvány térségünk természeti és történelmi értékeinek ápolását kiemelten fontosnak tartotta, ezt a szemléletet igyekszünk tovább vinni az utókor számára” – mondta a városvezető.

A húsz kilométeres túra útvonala Szerencstől, Monokon át Megyaszóig vezetett. A gyaloglás a megyaszói református temetőben ért véget, ahol koszorúkkal emlékeztek a résztvevők az egykori igazgatóhelyettes sírjánál.
Mészáros István református esperes felidézte: „Kiss Attila negyvenes éveinek közepén távozott el közülünk, de amikor találkoztunk, akkor én mindig azt fogalmaztam meg magamban, hogy egy nemzeti és értékkonzervatív bölcs emberrel beszélgettem. Azt gondolom, hogy ebben a meghatározásban benne volt Attilának a személyisége, és mi, akik itt vagyunk, húsz év után is, köszönjük meg az Úristennek, hogy együtt lehetünk” – idézte fel Mészáros István.

Hajdú Istvánné Megyaszó polgármestere beszédében kiemelte: „Büszkeséggel és nagy szeretettel tölt el, hogy Attila emlékét az emberek, a barátai, a kollégái nem feledik. Arra kell, hogy törekedjen az ember, hogy maradandót alkosson amíg él, és úgy gondolom, hogy Attila ebben a szűkre szabott földi életében maradandót alkotott” – tette hozzá Hajdú Istvánné.

Az emléktúra végén Nyiri Tibor polgármester a résztvevők számára emléklapot nyújtott át, valamint erre az alkalomra készített kitűzőket kaptak a túrázók.

A polgármester az esemény zárásaként elmondta: „Kiss Attila egykori gimnáziumi igazgatóhelyettes urat, barátomat nagyon sokan szerettük, a megemlékezések örökre megtartják szívünkben” – hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: Globo Televízió

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.