Aktuális

Szerencs Város Önkormányzata képviseletében szeptember 6-án Kun Dávid projektmenedzser, testvérvárosi kapcsolattartó utazott Berlinbe, ahol Szerencs két testvérvárosával, a németországi Malchin alpolgármesterével és Hesperange kultúráért felelős vezetőjével egyeztetett.

A találkozás során a városok képviselői az Európai Unió által kiírt, EUROPART nevű pályázatra dolgozták ki közös koncepciójukat. A felhívás három testvérváros együttes jelentkezésére vonatkozott. A három település, Malchin, Hesperange és Szerencs együttműködését nem csak szerződés dokumentálja, hanem azt a valóságban is megélik, rendszeresen látogatják egymást a partnerek.

Szerencs és két nyugat-európai testvérvárosa már 2004 óta szervezi közösen az ifjúsági és kulturális találkozót, amelynek a célja, hogy a különböző nemzetekhez tartozó fiataloknak lehetőséget biztosítson a találkozásra, kölcsönösen megismerjék egymás kultúráját, szokásait, hagyományait, tapasztalatcsere által megalapozva a nemzetközi együttműködést. A partnerek együttes véleménye szerint nagyon fontosak a személyes találkozások a szolidaritás és a közösségi érzés kialakítása céljából, valamint kulcsfontosságú, hogy különböző kultúrájú emberek közvetlenül kommunikáljanak egymással.

A pályázat keretében öt esemény, egyéves időintervallumban, öt helyszínen, Malchin, Hesperange, Szerencs, Bécs és Lipcse városokban valósulna meg. Kedvező döntés esetén a projekt vezetője Malchin lenne. A pályázat várhatóan 2024. áprilisában kerül elbírálásra, a résztvevők bíznak a pozitív döntésben.

Fotón balól jobbra: Manuela Rißer, Malchin alpogármestere, Kun Dávid projektmenedzser, testvérvárosi kapcsolattartó, Paul Kridel, Hesperange kultúrájáért felelős vezetője.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.