Aktuális

Rejtvényfejtéssel egybekötött évértékelőt tartottak november 22-én a Szerencsi Logiklub tagjai.

A Rákóczi-vár kaszinótermében megjelent tagokat Skorván József, a Szerencsi Logiklub elnöke köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy összeségében a 2023-as esztendő változatos és eseményekben gazdag volt. Hangsúlyozta, hogy összesen 11 versenyen vettek részt. Ezek közül kiemelte az Országos Rejtvényfejtő és Sudoku Versenyt, amit az idén is Szerencsen rendeztek meg, ezzel is öregbítve a város jó hírnevét. Az elnök hangsúlyozta, hogy az események változatosak voltak. Nagy volt a versengés az egyéni és csapatkategóriákban, szinte minden rendezvény után változott az országos eredménytábla. Rámutatott, hogy összességében a szerencsiek megállták helyüket a tapasztaltabb és nagyobb klubokkal szemben is.

Skorván József, amikor a Szerencsi Hírek érdeklődésére válaszolt, elárulta a versenyeken a kezdő kategóriában skandináv típusú feladványokat kellett megoldaniuk. „A haladó kategóriában olasz, a mesterjelölt kategóriában is főként olasz és kevert feladványok voltak, a mester kategóriában pedig teljesen extrém keresztrejtvények szerepeltek, amik már meghaladták a jelenlegi szintünket” – mondta az elnök. Zárásként köszönetet mondott a klubtagoknak az egész éves kitartó munkáért. A jövőre vonatkozóan kifejtette, hogy továbbra is folytatják a munkát, és céljuk, hogy minél több tagjuk lépjen fel a haladó csoportba.

A szerencsiek közül a kezdő csoportban Debnárné Petővári Judit szerepelt a legjobban, aki jelenleg is vezeti az országos listát. Őt követi a 8. helyen Bacsáné Csetneki Judit, Erős Károlyné (11.), dr. Tóth Ibolya (13.), Fazekasné Skorván Veronika (22.), Ragulszki Gyuláné (24.), Kunder Gyula (26.), Durányik Andrea (27.), Latkovics Györgyné (29.), Siető Istvánné (30.), Pallai Miklós (58.), Szviatkovszky József (97.) és Ács Júlianna (154.).

A haladó csoportban a szerencsiek közül a Skorván Józsefné a tabella 3. helyén áll. Őt követi az 5. helyen Kovács Tiborné, Králik György (15.), Molnár István (17.), Skorván József (28.), Nagy István (44.) és Hudák Józsefné (83.).

Borítókép: Skorván József, a Szerencsi Logiklub elnöke évértékelője közben. Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.