Aktuális

Idén január 5-én tartotta meg az önkormányzat a helyi vállalkozók hagyományos újévi köszöntését a Rákóczi-vár Színháztermében.

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – ezzel a Wass Albert idézettel kezdte mondandóját a városvezető. Hozzátette: együtt többen vagyunk és sokkal többre visszük, messzebbre látunk, mint külön-külön. Nyiri Tibor kiemelte, hálás azért, hogy a vállalkozások tiszteséggel befizették az adót, hiszen ez jelentős mértékben hozzájárult a település működéséhez, fejlődéséhez és a különböző kulturális események rendezéséhez.

A polgármester beszélt az idei év terveiről is. Elmondta, hogy folytatni kell az egészségügy és az infrastruktúra fejlesztését, támogatni kell a sportot. A volt cukorgyár területén felújított ipari parkba életet kell lehelni, vállalatokat kell idecsábítani és magasabb szintre kell emelni a környezetvédelmet. Nyiri Tibor végül arra kérte a megjelent vállalkozások képviselőit, hogy regisztráljanak a Munipolis-ra, hiszen így első kézből juthatnak hozzá az aktuális hírekhez, közleményekhez és közérdekű információkhoz.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke beszédében kiemelte, hogy a város és a gazdasági szereplők együttműködése kiemelkedő a vármegyében. Elhangzott, hogy több mint 900 szerencsi székhelyű aktív vállalkozás működik, ami remek arány a település méretéhez képest. A BOKIK tagjainak száma is meghaladja a 100-at.

Az elnök beszédében kiemelte, hogy a 2023-as esztendő minden szempontból nehéz volt. Bihall Tamás ezért minden jelenlévőt arra biztatott, hogy csatlakozzanak az iparkamarához, hiszen többségben az erő. Tanácsként hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül és szinte már megkerülhetetlen. Ezzel minden vállalkozásnak, legyen az kicsi vagy nagy, együtt kell élni és ki kell aknázni az ebben rejlő potenciált.

A Rákóczi-vár történelmi falai között Kertész Marcella, Jászai Mari-díjas színművész és Harna Péter, színművész operettekből és örökzöld dalokból álló műsorral szórakoztatta a közönséget.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.