Aktuális

Az idén 18. alkalommal rajtolt el május 3-5. között Magyarország egyik legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthetnek a résztvevők.

A 211 kilométeres verseny évek óta az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő szabadidősport esemény, mely több ezer embert mozgat meg. A versenyközpont és a rajt helyszíne a Balatonfüredi Annagora Aquaparkban volt. Az egyéni indulók május 3-án reggel indultak útnak, továbbá a párosok, valamint a három, négy és ötfős váltók is. A nagyobb csoportok szombaton rajtoltak.

A Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata negyedik alkalommal indult a megmérettetésen. Egy sérülés és a ballagások miatt a gárda létszáma 8 főre csökkent, akiket két kerékpáros kísért. A lánglovagok fejenként körülbelül 25-38 kilométert futottak szakaszonként. A több mint 1900 induló csapat közül a 150. helyen végeztek, ugyanebben a kategóriában induló 64 gárda közül a 13. helyezést sikerült elérni 18 óra 24 perces idővel.

A csapat tagjai: Gábor Dávid, Gábor József (kerékpáros kísérő), Golopi Gergő, Kazsik Sándor, Kotán Tibor, Ladinszki Levente, Ladinszki Zsolt, Németh Gábor, Rábai Attila (kerékpáros kísérő) és Tóth Zsolt.

A Hegyaljai Bringások és Futók SE csapata is részt vett az NN Ultrabalatonon. Idén 12 fővel teljesítették a távot. Legutóbbi eredményünkön 37 percet sikerült javítani, ami végül 17 óra 20 perc lett. Az indulók közül a 62. helyet, a 10-13 fős csapatok közül pedig a 33. helyet sikerült elcsípni. Tagjaik között szerepelt aktív terepfutó, hobbi futó, valamint olyan is, aki még most bontogatja szárnyait. A legfiatalabb sportoló Csikai Hanga volt, aki még csak 12 éves, de már felnőtteket megszégyenítő időket és távokat teljesített.

A csapat tagjai: Csikai Hanga, Katona Krisztina, Madarász Rebeka, Hornyák Dávid, Hornyik Tibor, Kotán Zoltán, Kretovics Gusztáv, Madarasi Attila Bence, Ötvös Gábor, Szabó János, Tóth Alex és Tóth Csaba.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.