Aktuális

Az önkormányzati tanácsteremben vehették át megbízólevelüket a június 9-én megtartott választáson mandátumot szerzett szerencsi képviselők és a polgármester.

A megjelenteket Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző köszöntötte, majd gratulált a megbízólevelüket átvevőknek és jó munkát kívánt nekik az elkövetkező választási ciklusban. Ezt követően Bodnár Jánosné, a Helyi Választási Bizottság alelnöke ismertette a voksolás eredményét, majd egyesével átadta a megbízóleveleket.

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testületében a Fidesz-KDNP 6, míg a Szeretlek Szerencs Egyesület 3 mandátumot szerzett. A városvezetés 9 tagból álló testületként kezdheti meg munkáját az októberben alakuló ülést követően.

A Cigány Közösségek Szövetsége 4, míg az Országos Roma Civil Tanács 1 mandátumot szerzett, így Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5 taggal kezdheti meg működését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének Egyesülete a megszerzett mandátumok alapján 3 tagból álló testületként dolgozhat Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzatában.

Varkoly Ádám és dr. Brugoviczki Zsolt egy másik időpontban vették át a megbízólevelet.