Aktuális

A belvárosi kertészet dolgozói július 30-án egy a várkertben található öreg csavart fűzfa elhalt részeit távolították el.

Vaszily Miklós, a belvárosi kertészet vezetője – aki maga is részt vett a munkálatokban – elmondta, hogy a fa állapota már régóta aggodalomra adott okot. A csavart fűzfát már régóta pusztították belülről kártevők, emiatt a törzse erősen odvas, ráadásul a taplógomba is megjelent, amely már végképp arra utal, hogy a növényzet haldoklik – magyarázta a kertészeti vezető. Az elsődleges cél az elhalt ágak eltávolítása volt, mivel a fa közelében egy játszótér található. Vaszily Miklós hangsúlyozta, hogy bár a növény állapota súlyos, még mutat némi életjelet, ezért adnak neki egy esélyt a túlélésre. Ez a fa már régóta díszíti a várkertet és ad árnyékot a legmelegebb nyári napokon is. Az érzelmi kötődés a város lakói számára fontos, így a belvárosi kertészet igyekszik minden lehetőséget megadni a megmentésére, hogy lehetőség szerint továbbra is a várkert dísze lehessen.

Az utóbbi években a belvárosi kertészetet azért hozták létre, hogy a város központját tisztán tartsák és gondoskodjanak a növényzetekről, hiszen a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. kapacitása is véges. A belvárosi kertészet dolgozói leginkább a Kossuth és a Geisenheim terekre, a Magyar utcai játszótérre, a Turisztikai Központra, a várkertre, valamint a futókörre összpontosítanak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.