Aktuális

A 33. Zempléni Fesztivál egyik helyszíne augusztus 16-án a szerencsi Munkás Szent József katolikus templom volt, ahol lélekemelő kóruskoncertet adott a Taipei Philharmonic Chamber Choir (TPCC). Az eseményre a helyi közönség és a fesztivál vendégei egyaránt nagy érdeklődéssel érkeztek.

A TPCC egy 30 tagú kamarakórus Tajvanról, amely 1993-ban alakult a 150 tagú Tajpeji Filharmonikus Kórusból. Azóta a világ minden kontinensén jártak, több mint 40 város főbb hangversenytermeiben léptek fel. Nemzetközi sikereikhez hozzájárult széles körű repertoárjuk, amely a reneszánsz mesterművektől kezdve a modern kortárs alkotásokig terjed. A kórus különleges figyelmet fordít az ázsiai zenei hagyományokra, így a tajvani és kínai örökségből származó kompozíciókra is.

A szerencsi koncert különlegessége volt, hogy a kórus ezen az estén nemcsak európai klasszikusokat adott elő, hanem ázsiai dallamokkal is megismertette a közönséget. A rendezvényt Szerencs Város Önkormányzata támogatta, így a belépés díjtalan volt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.