Közélet

Július utolsó vasárnapján időközi polgármester választást tartottak városunkban. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szerencsiek több mint 20%-a jelent meg az urnák előtt. A városvezetői feladatokat Nyiri Tibor immáron megválasztott polgármesterként látja el.

– Mit gondol a választás eredményéről?

– Először is szeretném megköszönni valamennyi szerencsi lakosnak, aki elment szavazni a nagy meleg ellenére, hiszen aznapra országos hőségriadót rendeltek el. Nagyon köszönöm mindazoknak, akik ezen a napon helyt álltak a választási helyiségekben kora reggeltől késő estig és hálás vagyok azoknak, akik az előkészítésben segédkeztek és a kampányban támogattak. Külön szeretném megköszönni a családomnak, hogy mindenben mellettem álltak. A biztos családi háttér nagyon fontos volt. A kampányhoz központi támogatást nem kaptam, csak a saját adózott jövedelmemből és a családom támogatásából finanszíroztam a szórólapokat, plakátokat és minden szükséges dolgot. Lényegesnek tartottam, hogy a kampánynak többféle elemei is megjelenjenek városszerte, mert ellenkező esetben a szerencsi és ondi emberekben azt az érzetet kelthettem volna, hogy én magam sem veszem komolyan az indulást. Úgy érzem, hogy szép eredményt értem el, hiszen a lakosság több mint 20%-a járult az urnákhoz.

– Miért volt kivételes ez a választás Ön szerint?

– Sokan nem értették ezt a különleges helyzetet, ilyen még nem volt Szerencsen. Ezen az éven volt már egy nagy választás és nehezítette a helyzetet, hogy az emberek nem szeretnek túl gyakran a választási urnákhoz járulni. Nem volt ellenfél, aki mellettem, vagy velem szemben mozgósíthatta volna a lakosságot. Ennek ellenére – a többi időközi választás eredményével összevetve – magas részvételi arányról beszélhetünk.

– Polgármester úr, mit gondol, miért tartották mégis sokan fontosnak, hogy elmenjenek és Önre voksoljanak?

– Úgy gondolom, hogy a részvételi arányból és az azóta kapott üzenetekből is látszik, hogy a szerencsieknek fontos a stabilitás. Az itt élők szeretik azt, hogy nyugalom van, és olyan kezekbe helyezik a jövőjüket, ahol tudják, hogy tisztességgel, szorgalommal, hozzáértéssel fogják az ügyeiket intézni. Ezt ígérhetem, ezen fogok dolgozni, minden szerencsi és ondi lakos érdekében végzem majd a munkámat. Az emberek nem szeretik, ha az országos politikai viszályt városi szintre is lehozzák. A tettek beszéljenek és ne az uszítás.

– Mik lesznek a következő időszak legfőbb feladatai?

– Az eltelt időszakban nagyon sok feladatot végeztünk el az apparátussal közösen, hiszen a pályázatok előkészítése, a mindennapi ügyek nem állhattak meg. Könnyebbséget jelentett az, hogy a munkatársakat és a feladatok egy jelentős részét már ismertem. Más ez a pozíció: meghozni a döntéseket alpolgármesterként, vagy immáron polgármesterként. Így sokkal nagyobb a felelősség, de igyekszem minden olyan dologra odafigyelni, ami fontos a szerencsiek és az ondiak számára. Jól látszik, hogy a következő fejlesztések minden szerencsi településrész érdekét szolgálni fogják. A közeljövő egyik feladata a Csokoládé Fesztivál sikeres megszervezése mellett, hogy szeretném jobban megismertetni a szerencsiekkel és ondiakkal az elkövetkezendő fejlesztéseket, projekteket. Bemutatni azt, hogy a város részei hogyan fejlődnek majd, ezáltal milyen többletszolgáltatásokat fogunk kínálni.

…nem leszek más ember, hiszen úgy gondolom, azt már bebizonyítottam az elmúlt évtizedekben, hogy komolyan veszem a munkámat.

– Mit üzen a szerencsieknek?

– Azt üzenem, nem leszek más ember, hiszen úgy gondolom, azt már bebizonyítottam az elmúlt évtizedekben, hogy komolyan veszem a munkámat. Felelősségteljes pedagógus voltam, és amikor több mint 11 évig igazgatóhelyettesként dolgoztam, ott is maximumra törekedtem csak úgy, mint amikor Tankerület igazgató voltam, valamint a városházán közművelődési tanácsnok, alpolgármester és polgármesteri feladatokkal megbízott alpolgármester. A jövőben is a városért, a polgárokért mindig helyt fogok állni.

A magam részéről azt ígérem, hogy mindenkit meghallgatok majd és a többség akaratának megfelelően – a képviselőtársaimmal együtt – fogom meghozni a döntéseket. Még egyszer szeretném megköszönni a szerencsieknek és ondiaknak a felhatalmazást arra, hogy én vezessem a várost, és igyekszem a közeljövőben mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenki érezze azt: olyan polgármesterük van, aki értük dolgozik. Ebben mindenféleképpen számítok az országgyűlési képviselő, Koncz Ferenc támogatására is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.