Közélet

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, a Szerencsi Logiklub, valamint a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) október 20-21 között rejtvényfejtő versenyt rendezett Szerencsen.

Az eseményt Skorván József, szerencsi Logiklub elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester is. A beszédeket követően ismertették a verseny szabályait, és kezdetét vette a megmérettetés. A résztvevőknek 90 perc áll rendelkezésükre, hogy megoldják a rejtvényeket.

A megjelentek négy kategóriában játszhattak: kezdő, haladó mesterjelölt és mester. A rejtvények között megtalálható a hagyományos skandináv rejtvény, az olasz keresztrejtvény, de egy speciális, három rejtvényt tartalmazó feladványt is megoldhattak a bátrabbak. A fejtörőket a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete állította össze.

A találkozóra az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, többek között Szegedről, Békéscsabáról, Győrből és Kecskemétről összesen 93 fő indult. Szerencs képviseletében a Logiklub csapata teljes létszámban jelen volt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.