Közélet

A Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében került megrendezésre az I. Szerencsi Abylimpia november 19-én a Rákóczi-vár Színháztermében.

Az egész napos program során különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a résztvevők. Volt kerekesszékes szlalom, célba dobás, szkander, puzzle valamint kézműveskedés is. Közel százan érkeztek erre az alkalomra nem csak Szerencsről, hanem a környékbeli településekről is.

Az eseményt Koroknay Károly az egyesület elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy ez rendezvény a „Remény a megmaradásért jövőnkért” című EFOP pályázat segítségével valósulhatott meg. Ennek a projektnek a keretébe az egyesület a Szerencsi Református Egyházzal közösen bruttó 50 millió forintot nyert el, amiből 3 évig többek között különböző rendezvények szervezésére, készségfejlesztésekre és továbbképzésekre nyílik lehetőség.

Ezt követően a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége nevében Székely József köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy az ilyen összejöveteleknek fontos közösségformáló szerepe van.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.