Közélet

A Házasság Hete kezdeményezés több mint 20 évvel ezelőtt indult el Angliából. Hazánk 2008 óta csatlakozik be a program sorozatba az egyházak és civil szervezetek összefogásával.

Az egy héten át tartó rendezvény célja, az hogy felhívják a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Idén február 10 és 17 között kínáltak programokat az érdeklődőknek. Szerencsen a görögkatolikus egyház szervezésében valósult meg az az előadás, ahol Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és felesége Hegedűs Katalin mesélt a házasságukban megélt örömökről és nehézségekről.

Mivel a házaspár lételeme a zene, ezért zongoradallamokkal is színesítették az előadást. Már hagyománnyá vált, hogy az 50 éve házasságot kötött párokat külön köszöntik az előadáson, idén a 25 éves házasokat, illetve a 2018-ban fogadalmat tett párokat is meghívták az eseményre, akiket az egyházak képviselői áldottak meg.

Csejoszki Szabolcs, görögkatolikus parókus az előadás főszervezője hangsúlyozta, hogy évről évre többen vesznek részt a Házasság Hetéhez kapcsolódó programsorozaton Szerencsen is, ami köszönthető annak, hogy egyre több fiatal gondolja úgy, hogy házasságban szeretné leélni az életét. – Az egyház mindig is fontosnak tartotta a házasság intézményét, de a kormányzat is számos intézkedést tett annak érdekében, hogy népszerűsítsék ezt a fajta elköteleződést – mondta a parókus.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.