Közélet

Szerencs Város Önkormányzata 2018 év végén pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, és 1,1 millió forint támogatást nyert el 2019. évre a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

A pályázat célja a meglévő együttműködések kölcsönös fejlesztése, a közös kultúra megőrzése, a már hosszú évek óta fennálló kapcsolatok ápolása, a közös nemzeti azonosságtudat megerősítése.

A sikeres projekt egyik elemeként 2019. szeptember 12-én a Szerencsi Polgármesteri Hivatal dolgozóiból és a Nyárutó Klub tagjaiból álló 50 fős csoport vett részt a Rozsnyói Városnapok és Vásár programján.

A látogatás során Michal Domik rozsnyói városvezető fogadta Nyiri Tibor szerencsi polgármestert és dr. Barva Attila jegyzőt, valamint találkoztak a helyi önkormányzat képviselőivel és a Rozsnyó Partnervárosaiért Polgári Társulás tagjaival is. A nap folyamán a csoport tagjai megtekintették a történelmi városházát, a főtér közepén magasodó tűztornyot, részt vettek a városnapi ünnepségek hivatalos megnyitóján, élvezték a színpadi programokat és a nézelődtek a kirakodóvásárban.

Bár az előre eltervezett programban nem szerepelt, de szerencsére lehetőségük volt rá, hogy a hivatalos megnyitó előtt megnézzék azt a kiállítást is, amelyen rozsnyói alkotótáborban készült műveket állították ki, köztük a szerencsi Suhaj Zoltán és Perecsi Enikő munkáit is.

A szerencsi és a szlovákiai testvérvárosunk idős klubjai hosszú idő óta jó kapcsolatot ápolnak, ezért kölcsönösek a látogatások. A Rozsnyói Nyugdíjas Klub meghívásnak eleget téve a Városi Nyugdíjas Klub is ellátogatott Rozsnyó Város Napjára Egeli Zsolt alpolgármester vezetésével.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.