Közélet

A Szerencsi Rászorultakért Alapítvány szervezésében hatodik alkalommal rendezték meg a Szerencsi Arany Fakanál főzőversenyt szeptember 25-én a Szerencsi Idősek Otthonának udvarán.

Az eseményen 15 csapat mutatta meg főzőtudását. A rendezvényt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester nyitotta meg, akik az idősek iránti tisztelet és a róluk való gondoskodás fontosságát hangsúlyozták. Ezt követően Korondi Klára a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány kuratóriumának elnöke szólt arról, hogy ezt a főzőversenyt mindig az idősek hónapjához kapcsolódva rendezik meg, hogy ezzel is egy kis örömet szerezzenek az otthon lakóinak.

Az elkészült gasztronómiai alkotásokat szakmai zsűri értékelte, Dr. Egeli Zsolt alpolgármester vezetésével. A bírák döntése alapján az első helyezett a Gyémántkapu Idősek Otthonának csapat lett, akik egy tárkonyos marharagu levest készítettek. A kupa az oklevél és a pénzjutalom mellett ők érdemelték ki a jövő évi Arany Fakanál főzőverseny rendezési jogát.

A második helyen az Öreg a Nénikéd Klub szüreti babgulyása végzett a harmadik helyet pedig a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ töltött káposztája érdemelte ki. A rendezvényen közreműködtek többek között a szerencsi óvodások, a Hajnali Néptáncegyüttes és a Classic zenekar is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.