Közélet

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma részt vesz a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 azonosító számú A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban elnevezésű pályázatban.

A Szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tevékenységek, színház és múzeumlátogatás című projekt keretében iskolánk 46 tanulójának és 4 kísérő tanárának lehetősége nyílt arra, hogy 2019. november 26-án Budapestre utazzon és a Nemzeti Színházban megtekintse Madách Imre örökérvényű művét, Az ember tragédiája című drámai költeményt.

Az egész napot kitöltő program délelőttjén a diákokat szállító autóbusz 10 órára érkezett meg az iskolánk elé. Miután a fővárosba értünk, a Platán étteremben finom és bőséges ebéddel vártak bennünket. A kiadós ebédet követően tanulóink szabad program keretében sétálhattak Budapest utcáin és gyönyörködhettek a már karácsonyi díszben pompázó városban.

A résztvevő diákok © Fotó: Szerencsi Szakképzési Centrum

Ezt követően busszal indultunk tovább programunk fő helyszínéhez, a Nemzeti Színházhoz. A diákok már izgatottan várták a közel 4 órahosszáig tartó előadást, hiszen irodalom órákról már mindannyian ismerték Madách művét, és nagyon kíváncsiak voltak a színpadi változatára.

Valamennyi tanulónk a kísérő tanáraikkal együtt nagyon élvezte a Vidnyánszky Attila által rendezett mozgalmas és látványos előadást. Reméljük, hogy diákjainknak az irodalom érettségi vizsgán is segítségükre lesz majd ez a színházi élmény, és kedvet kapnak a további színházlátogatásokhoz is.

Ugyanennek a projektnek köszönhetően az idei tanévben már több osztályunk is eljutott a Miskolci Nemzeti Színházba, ahol a Don Juan című darabot tekintették meg, és szembesültek azzal, hogy a szabadidő hasznos eltöltésének egyik legjobb módja a színházlátogatás. (x)

szechenyi szocialis

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.