Közélet

A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola szerencsi tagozatának növendékei a Kerek Isten fája címmel tartotta meg félévi táncbemutatóját január 30-án a Rákóczi-vár színháztermében.

Az esemény megálmodója Borsósné Fischinger Henrietta a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese volt, aki két évvel ezelőtt kezdte meg a néptánc oktatást a Bolyai János Katolikus Iskolában.

Az ötletgazda köszöntőjében elmondta, hogy a két intézmény között nagyon szoros a kapcsolat, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Sipos György Alapfokú Művészetoktatási és Nevelési Közhasznú Alapítvány Sipos György Díjat adományozott Gaszperné Tilman Edina igazgató részére a művészeti iskola és a katolikus intézmény partnerkapcsolatainak ápolásában nyújtott kiemelkedő tevékenységéért.

A beszédet követően a Bolyai János Katolikus Általános Iskola néptáncosai tizenkét hónaphoz kapcsolódó jeles napokat, népszokásokat elevenítették fel a színpadon, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár mazsorett csoportjának a tagjai szórakoztatták a közönséget.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.