×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Augusztus/20200810_alkototabor

Közélet

A vírushelyzet ellenére is megtartották az immáron 21. alkalommal megrendezett Baska József Nemzetközi Alkotótábort július 31-e és augusztus 7-e között Rozsnyón.

A nemzetközi táborba eredetileg több országból is várták a művészeket, de a pandémia miatt végül csak Budapestről, Szerencsről, és a környékről érkeztek. Az egész héten tartó programon részt vett a szerencsi Suhaj Zoltán festőművész is, aki ez idő alatt négy remekművet alkotott.

Kardos Ferenc szervező, Rozsnyó Partnervárosaiért Polgári Társulás elnöke az tábor záró napján hangsúlyozta, a nemzetközi alkotótábor a város egyik fontos kulturális eseménye, aminek az évek elteltével súlya egyre csak növekszik.

Lach János, Rozsnyó alpolgármestere az önkormányzat nevében örömét fejezte ki, hogy a vírushelyzet ellenére is sikerült megtartani a tábort. Az elkészült alkotásokat szeptember 10-én állítják ki a helyi galériában.

{gallery}cikkek/2020/Augusztus/20200810_alkototabor{/gallery}

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.