×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Augusztus/20200815_violin

Közélet

Kezdetét vette a 2020. évi Zempléni Fesztivál Szerencsen. A programsorozat nyitányaként augusztus 15-én a Rákóczi-vár árkádos termében, Joós Tamás énekmondó előadásában, Violin király és Hanga királykisasszony történetét tekinthették meg az érdeklődök.

Az interaktív meseelőadáson a résztvevő gyerekek megtudhatták, hogy mi történt a királykisasszonnyal, hogyan veszítette el és szerezte vissza a hangját az ördögtől. Violin király és Hanga királykisasszony meséjét Szász Ilona dramaturg kifejezetten Joós Tamás énekmondó részére írta.

Az előadás valójában egy interaktív játék, amelynek fő célja több népi hangszer (tekerő, koboz, citera, furulya, doromb, csörgődob, esőbot) játékos bemutatása és a gyerekek általi megszólaltatása, mesekeretbe ágyazva. Joós Tamás a magyar népmese és népzene, a magyar népi hangszerek megismertetése és népszerűsítése mellett kötelezte el magát.

{gallery}cikkek/2020/Augusztus/20200815_violin{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.