Közélet

Nyolcvan millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pepita Macska Vintage Étterem.

A "Turisztikai fejlesztések Szerencsen" elnevezésű esemény keretében létrejövő november 25-én megtartott sajtótájékoztatón jelen volt a beruházás támogatója Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is. Beszédében elhangzott, hogy a Kisfaludy Program az uniós támogatások mellett jelentős hazai költségvetési forrásokra is épít, így olyan területek is fejleszthetőek, amelyekre a 2014-2020-as uniós tervezési időszak pályázati konstrukciói keretében uniós fejlesztési forrás nem volt biztosítható, ilyen volt többek között például a szálláshelyek fejlesztése is.

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az étteremben bejelenti a támogatást. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője és Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere beszédükben a térség turisztikai vonzerejének az erősítéséről beszéltek. Elhangzott ahhoz, hogy a turisták számára is vonzóvá tegyük a régiót az infrastruktúra fejlesztésén túl a turizmus-vendéglátást is rohamosan fejleszteni kell.

A Pepita Macska Vintage egy családi vállalkozásban működő szerencsi étterem, amely elsőként 2016. áprilisában nyitotta meg kapuit a vendégek számára. Jónásné Máté Andrea, az étterem tulajdonosa beszédében elmondta, hogy a projekt eredményeként többek között megújul a konyha, a külső négyévszakos terasz és a fenntartható fejlődés keretében egy e-parkolót is kialakítanak.

Az étterem tulajdonosa hangsúlyozta, hogy négy darab kétágyas apartmannal is bővülni fog a kínálat, amihez egy kisméretű wellness részleget és egy vendégváró helyiséget is kialakítanak az étterem területén.

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.