Közélet

Gyökerek, kövek, emberek címmel nyílt kiállítás Schlosserné Báthory Piroska, művésztanár alkotásaiból március 7-én, a Rákóczi-vár Árkád termében.

A megjelenteket Mezei Marianna, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte. A művész a jövőnek is üzen munkáival. Az alkotó a pillanatnyi látásmódját adja tovább a következő nemzedéknek, amelyet aztán szubjektív módon mindenki máshogy értelmez. Schlosserné Báthory Piroska alkotásai kedvesek az itt élő embereknek, hiszen a művein a térség csodálatos természeti kincsei köszönnek vissza – hangzott el Nyiri Tibor, Szerencs város polgármesterének beszédében.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Piroska nénire joggal lehet büszke minden itt élő ember, hiszen műveivel maradandót alkotott. Jelenleg is számos fiatal, tehetséges tanítványa van, akiknek átadhatja tudását – fűzte hozzá a képviselő.  beszédében elmondta, hogy több mint 170 alkotást hozott el a kiállításra, amit tematikus formába rendezett. Műveiben az itt élő kedves emberekre és a Zempléni táj szépségére kívánja felhívni a figyelmet.

(Schlosserné Báthory Piroska közel 180 alkotást hozott a kiállítása. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

Az eseményen közreműködött Kazsik Marianna, könyvtáros és a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: fuvolán Fige Liza játszott, Lesó Áron és Lesó Ákos előadásában pedig szilágysági táncokat láthattak a megjelentek. A kiállítás március végéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.