Közélet

A National Dobermann Klub Hungary (NDKH) május 8-án Dobermann Club Show-t tartott Szerencsen.

A Rákóczi-vár kertjébe invitált gazdikat Kicsi György, az NDKH elnöke köszöntötte. Beszédében örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal érkeztek Szerencsre az ország minden részéből a fajta kedvelői. A verseny fogáspróbával kezdődött, ahol a kutyák megmutathatták őrző-védő képességüket. 

Ezt követően a bírálatok következtek, ahol előre meghatározott szempontok alapján értékelték a dobermannokat, végül kategóriánkként hirdettek győztes négylábúakat. Általános hiba volt a tipegő járás, a túl rövid és vastag nyak vagy az ún. kosorr. Hibának számított a félénk vagy a túlzott agresszív temperamentum is.

Dobermannok elsőre talán ijesztőnek tűnhetnek, ám a fajtatenyésztők szerint a német őrző-védő egy könnyen idomítható, családbarát és roppant hűséges eb. A kutya tekintélyt parancsoló külseje napjainkra már státuszszimbólummá vált az őrző-védő feladatok ellátásában. A dobermann kivételes intelligenciával rendelkezik. Az éles ész ráadásul agilitással és magas energiaszinttel is párosul. Vérében van a gazdi és az otthon védelmezése.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.