Közélet

Ötödik alkalommal rendezték meg május 28-án a Rákóczi fejedelem tiszteletére a Körömi Rákóczi Emlékfutást. Köröm településen úgy tartják, hogy azt az országgyűlést, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem Ónodra hívott össze 1707-ben, végül a sajókörömi (Köröm régebbi neve) fennsíkon tartották meg, ugyanis a Sajó áradása miatt a küldöttek nem tudtak eljutni Ónod várába.

A sportnapon az időjárás kegyes volt. A rendezvényt Vitéz Tóth Tibor, Köröm község polgármestere és Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, valamint a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. A futók ezt követően a szerencsi Rákóczi-vár udvaráról indultak és a hagyományoktól eltérően most nem érintették a felújítás alatt lévő 37-es számú főutat. A több mint 30 kilométeres távon áthaladtak Bekecsen, Taktaharkányon, Tiszalúcon és Körömön értek célba.

A nevezők közül volt aki kerékpárral, csoportosan, egyedül vagy váltóban teljesítette a távot. A sportolókra rendőrök és polgárőrök ügyeltek és több kisbusz kísérte a csoportokat. Körömben többek között Tállai András államtitkár és Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere helyezte el a megemlékezés koszorúját II. Rákóczi fejedelem mellszobránál. Az esemény végén átadták a díjakat.

Az egyéni futók közül első lett Bulitka László, második Büki Ádám, harmadik Lencse Gábor, negyedik Jedlinszki Gábor, ötödik Kánai Roland, hatodik Kohári Szabolcs Gábor, hetedik Tóth Alex, nyolcadik Karczub Roland, kilencedik Gál Tamás, tizedik Gabura József.

A csapatok közül elsőként a csoltóiak (Szlovákia) értek célba, másodikként a szerencsi kézilabdás lányok, harmadikként Sajósenye, negyedikként Köröm.

(Borítókép: a verseny díjazottjai)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.