Közélet

Hagyományteremtő szándékkal második alkalommal rendezték meg október 21-én az „Ond Jó” elnevezésű karitatív eseményt. A programot a helyi Idősek Klubjában tartották, ahová egy étkezés keretén belül várták az érdeklődőket. A megjelentek az étel mellett csokoládét, és erre az alkalomra készített „Ond Jó” emblémájú kulcstartót is kaptak ajándékba.

Az ötletgazda és a program szervezője Kun Dávid (borítóképünkön középen) érdeklődésünkre elmondta, hogy a rendezvény célja, hogy évente egy alkalommal, önkéntes alapon, a település iránti szeretetből szervezzen az ondiak számára egy olyan eseményt, amely összehozza a helyi lakosokat. „Tavaly, első alkalommal az Idősek Klubjával szomszédos portán tartottunk jótékonysági főzést kísérleti jelleggel, amelynek szerencsére pozitív fogadtatása volt.

Ezúton is szeretném megköszönni az intézmény vezetőjének, Dr. Sipos Attilának, hogy lehetőséget biztosított az esemény megtartásához, valamint Maczkóné Katicának és Trinkelyné Tóth Nikolettának a nap folyamán nyújtott segítséget. Együtt lenni jó, és ha egy kicsit is van lehetőségünk együtt is tenni azért, hogy minél szebb és jobb hely legyen a település, akkor miért ne tennénk meg” – mondta a szervező.

Az eseményen családias hangulat uralkodott. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Az esemény részét szemétszedés is képezte, a szervezők a falut járva igyekeztek minél több szemetet összegyűjteni, amelynek elszállításában a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. nyújtott segítséget. Kun Dávid hangsúlyozta: Magyarországon 1992 óta minden év október 21. napján emlékeznek meg a Föld Világnapjáról. „Minden élőlény kötődik a földhöz, ez a közös bennünk. A bolygó mindent biztosít az emberiség számára: a levegőt, a vizet és az élelmet. Ennél nagyobb értékünk nincsen, ezért muszáj megvédenünk, óvnunk ahogyan csak lehet” – zárta gondolatait Kun Dávid.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.