Közélet

Tavaly novemberben ültették el Szerencsen az első babafákat, akkor összesen öt darabot. A projekt folytatásaként április 5-én, további tizenkét darab kocsányos tölggyel gazdagodott a Szabadság utca melletti terület.

Az eseményen Nyiri Tibor polgármester kiemelte: a fák amellett, hogy szépítik a városképet, tisztítják a levegőt, erősítik a családok városunkkal való kapcsolatát is. Hozzátette: a növények ültetése egyszerű és hatékony módja annak, hogy hozzájáruljunk a fenntartható jövő megteremtéséhez, mérsékeljük az éghajlatváltozás hatásait, egy szebb és egészségesebb környezetet biztosítsunk városunk lakóinak – mondta a városvezető.

A facsemeték ültetésében a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. dolgozóin kívül a képviselők, és a jelenlévő családok is segítettek. Sok esetben csöppségek maguk szúrták le a névtáblát, amin a következő nevek szerepelnek: Buchla Panna, Fazekas Marcell Máté, Gazdag Zoé, Hanák Olivér, Horváth Ádám, Képíró Máté, Kolozsvári Zalán, Kusper Levente, Szemán Alíz, Takács Janka, Ternyik Tamara, Vizsnyiczai Marcell Barnabás és Vizsnyiczai Nóra Réka.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.