Közélet

Önkormányzati dolgozók és diákok szedték a szemetet április 27-28-a között Szerencsen. A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Idén immár tizenegyedik alkalommal valósult meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen tegyék tisztábbá a környezetet. Városunkban az önkormányzat közreműködésével valósulhatott meg a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum szemétszedési akciója, április 27-én.

A szerencsi iskola diákjai két útvonalon haladtak és zsákokba gyűjtötték a hulladékot. Az egyik csapat a 37-es számú főút melletti útszakaszon szedett szemetet, a tanulók másik csoportja pedig Ond felé indult el. Gyűjthető volt bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. Főként a háztartási jellegű hulladékokra koncentráltak az önkéntesek.

Az akció során a tanulókat két pedagógus kísérte, akik maguk is részt vettek az akcióban. A diákok lelkesen tettek eleget a feladatnak. A szerencsi gimnázium több mint húsz zsákot töltött meg, aminek az elszállításában a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. segített.

Másnap az önkormányzati dolgozók is csatlakoztak az akcióhoz, akik az Árpád és az Alsópincesor utcán, egészen a fenyvesig mentek, s gyűjtötték a szemetet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.