Közélet

A tizenkilenc esztendővel ezelőtt, 2005. január 19-én tragikus autóbalesetben elhunyt helyi születésű, válogatott sportolóról elnevezett sportcsarnokban, január 19-én Nyiri Tibor polgármester, Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző és Szőke Szilvia, Szerencs Város Sportegyesületének menedzsere helyezte el a megemlékezés koszorúját.

Anita a profi sportolók világába 1995-ben került. A válogatottal 1998-ban EB-bronzérmet szerzett, majd 1999-ben VB ötödik helyezést értek el. Legnagyobb sikereinek éve 2000 volt, hiszen a sydneyi olimpián ezüstérmet nyertek, majd decemberben Európa-bajnok lett a válogatott.

2002-ben Európa-bajnoki 5. helyezés, a következő évben világbajnoki második hely. 2004-ben ismét csapatot váltott és a Dunaferrhez igazolt. Magyarországon sikert sikerre halmoztak, az athéni EB-n bronzérmet szereztek, az olimpián pedig 5. helyezést értek el. 165-ször volt válogatott, 403 gólt lőtt címeres mezben. Halála után látott napvilágot a hír, hogy az IHF és World Handball Magazin szavazása alapján 2004 legjobb játékosává választották.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.