Közélet

Otthonában köszöntötte Kiss Attila polgármester Simon Károlyt kilencvenedik születésnapja alkalmából. A városvezető átadta az Orbán Viktor miniszterelnök gratulációját tartalmazó emléklapot, valamint az önkormányzat ajándékait. Károly bácsi születésnapján nagyon várta a polgármestert, akinek részletesen mesélt életéről és családjáról. Büszkén mutatta meg az okleveleit, arany és gyémánt diplomáit.

Simon Károly 1934. október 11-én született Kerkaújfalun. Felsőfokú tanulmányait 1960-ban végezte el a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karán, majd ezt követően még sok továbbképzésen vett részt. Élete során számos helyen dolgozott, többnyire vezető beosztásban. Munkálkodott a Palini, a Zalatárnoki és a Mezőcsáti Gépállomáson, majd 1967-ben a Szerencsi Gépállomásra került, mint igazgató. A telepet 1975-ben átvette a Diósgyőri Gépgyár (DIGÉP), onnantól gyáregységvezetőként dolgozott tovább. Rövid ideig megfordult a Tarcali Termelői Szövetkezetben, majd 1991-es nyugdíjba vonulásáig a Szerencsi Cukorgyár gépüzem vezetője volt.

Ezt követően sem tétlenkedett, ugyanis 2002-ig sok cukorgyári kampányon segítette a termelést. A feladata ekkor a cukorrépa átvétele, prizmázása és a szállításának szervezése volt. Károly bácsinak két gyermeke született, négy unokája és három dédunokája van. Szabadidejében szeret olvasni, televíziót nézni, kertészkedni és keresztrejtvényt fejteni.

Isten éltesse Károly bácsit és további jó egészséget kívánunk neki!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.