Labdarúgás

A 2023/2024-es szezonban a Szerencs VSE csapata lett legjobb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú labdarúgóbajnokság Kelet csoportjában, jelentős előnnyel megszerezve az első helyet. Az U19-es gárda is kitűnően szerepelt, veretlenül zárva a szezont szintén az élen végzett. Az ünnepélyes díjátadóra június 28-án került sor a szerencsi önkormányzat tanácstermében.

A sportolókat Nyiri Tibor polgármester köszöntötte, aki beszédében a játékosok elszántságát és tudását méltatta. „A város erre igazán büszke lehet, hogy két ilyen remek csapat volt ebben a szezonban. Sok örömet szereztek a szurkolóknak és a családtagoknak is” – mondta a polgármester. Hozzátette: A városvezetés mindig is elkötelezett volt a sport támogatása mellett. Szerencsen az egyik legnépszerűbb sportág a labdarúgás, ezért az elmúlt években folyamatosak voltak a fejlesztések a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelep, ami legutóbb egy műfüves focipályával gazdagodott.

Dominancia a pályán

A felnőtt csapat tavaly augusztus 12-én kezdte meg a szezont Telkibánya ellen, ahol már 8 gólos győzelmet arattak, megmutatva erejüket és felkészültségüket. A szezon során csupán Pálháza, Taktaharkány és Erdőhorváti csapatai tudták megszorongatni. A Szerencs VSE 28 mérkőzésből 23-at megnyert, 2 döntetlennel és 3 vereséggel zárt, összesen 121 gólt szerezve és 30-at kapva.

A legeredményesebb játékosok között Fazekas Péter 29 góllal, Ternyik Máté 24 góllal és Jáger Máté 19 góllal szerepel. Az erős csapatteljesítménynek köszönhetően a felnőtt tabella végeredménye szerint a Szerencs VSE 71 ponttal végzett az első helyen, jelentős előnnyel megelőzve a 2. helyezett Tiszaladány KSIE-t (58 pont) és a 3. helyezett Erdőhorváti SC-t (55 pont).

Veretlen bajnokok

Az U19-es csapat szintén kimagaslóan teljesített, 14 mérkőzésből 12-t megnyerve, 2 döntetlennel és vereség nélkül zárva a szezont. Az ifjú titánok összesen 89 gólt lőttek és mindössze 16-ot kaptak. Jáger Máté 12 góllal a gólkirály lett, míg Smál Szabolcs és Tóth Vencel egyaránt 11 gólt szereztek. Az U19-es tabella végeredménye szerint a Szerencs VSE 38 ponttal végzett az élen, megelőzve a 2. helyezett Tállya RSE II-t (33 pont) és a 3. helyezett Gönc VSE-t (31 pont).

Búcsúzó játékosok

A díjátadón különleges figyelmet kapott két játékos búcsúzása is. Kristóf Péter, aki 308 mérkőzésen őrizte a kaput, és Kiss Máté, aki 239 mérkőzésen 16 gólt szerzett, a továbbiakban máshol folytatják pályafutásukat. „Köszönjük az eddigi teljesítményüket, bármikor tárt karokkal várjuk őket vissza” – mondta Rábai Attila szakosztályvezető, majd átadta az elismerő okleveleket. Az ünnepélyes díjátadón Nyiri Tibor polgármester átnyújtotta az érmeket és a kupákat a győztes csapatoknak. A Szerencs VSE labdarúgócsapatainak sikere ismét bebizonyította, hogy a kitartás és a kemény munka meghozza gyümölcsét, és a város méltán lehet büszke sportolóira.

Szerencs VSE felnőtt csapat: Berecz László, Braun Levente, Buri Attila, Buri Szebasztián, Dovák Dávid, Fazekas Péter, Godzsák György, Hajdu Gábor, Haushel Tamás, Jaczkó Milán, Jáger Máté, Jakab Sándor, Jámbor Soma, Kiss Krisztián, Kiss Máté, Kosztek Erik, Kristóf Péter, Maczó Bence, Margitai Áron, Molnár Ádám, Suller János Zsolt, Sohajda Tibor, Spéder Bence, Szabó Zsombor, Ternyik Máté, Timár Botond Zoltán, Tóth Milán, Tóth Tamás, Tóth Vencel, Ungvárszky Marcell és Zimányi Adrián Béla.

Szerencs VSE U19-es csapat: Barcsa László, Béni Szilárd, Buri Szebasztián, Erdélyi András Fülöp, Földvári Attila, Jaczkó Milán, Jaczkó Zsombor, Jáger Máté, Jámbor Soma, Jakab Sándor, Kovács Patrik, Lakatos Levente Imre, Maczó Bence, Nagy Gergő, Nikházi Richárd, Oláh Bálint Csaba, Petró Marcell, Smál Attila, Smál Szabolcs, Szabó Roland, Szabó Zsombor, Szőke Bence, Timár Botond Zoltán, Tóth Marcell, Tóth Milán, Tóth Vencel és Ungvárszky Marcell.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.