×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Junius/20200604_beruhazas

Megye

Régi tervük válik valóra a legyesbényei lakosoknak, hiszen hamarosan megkezdődik közel nyolc milliárd forintból a „Szerencs központú agglomeráció szennyvízelvezetése és -tisztítása” című pályázat megvalósítása, aminek keretében a községben is kiépítik a szennyvízhálózatot - jelentették be a június 4-én megtartott sajtótájékoztatón.

Legyesbényén jelenleg alig több mint száz ingatlanba van csak bekötve a szennyvízvezeték, így a pályázat rendkívül fontos a településnek -hangsúlyozta az eseményen Lengyelné Bús Zita polgármester.

Szalóki Flórián az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára arról beszélt, hogy immár a legfontosabb feladat, hogy a beruházás minél korábban elkezdődjön. Ha jó ütemben végzi a kivitelező a munkát, akkor a tervek szerint 2023 októberére valamennyi településen lezárható a projekt.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta a beruházás mind a hat résztvevő településnek -Mezőzombor, Rátka, Mád, Szerencs, Bekecs és Legyesbénye- az előnyére fog válni, hiszen megépülnek a vezetékek, Szerencsen pedig modernizálják és kibővítik a szennyvíztelepet.

Nyiri Tibor Szerencs város polgármester, a gesztor önkormányzat képviselőjeként beszédében kiemelte, hogy emberi és erkölcsi kötelességünk, hogy a szennyvizet körültekintően kezeljük, ezzel is hozzájárulva vízminőség-bázis megőrzéséhez, környezetünk védelméhez.

A rendezvény befejezéseként Kiss Attila, a Borsodvíz Zrt. cégvezetője tartott projektről szakmai tájékoztatót.

{gallery}cikkek/2020/Junius/20200604_beruhazas{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.