Megye

Régi tervük válik valóra a legyesbényei lakosoknak, hiszen hamarosan megkezdődik közel nyolc milliárd forintból a „Szerencs központú agglomeráció szennyvízelvezetése és -tisztítása” című pályázat megvalósítása, aminek keretében a községben is kiépítik a szennyvízhálózatot - jelentették be a június 4-én megtartott sajtótájékoztatón.

Legyesbényén jelenleg alig több mint száz ingatlanba van csak bekötve a szennyvízvezeték, így a pályázat rendkívül fontos a településnek -hangsúlyozta az eseményen Lengyelné Bús Zita polgármester.

Szalóki Flórián az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára arról beszélt, hogy immár a legfontosabb feladat, hogy a beruházás minél korábban elkezdődjön. Ha jó ütemben végzi a kivitelező a munkát, akkor a tervek szerint 2023 októberére valamennyi településen lezárható a projekt.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta a beruházás mind a hat résztvevő településnek -Mezőzombor, Rátka, Mád, Szerencs, Bekecs és Legyesbénye- az előnyére fog válni, hiszen megépülnek a vezetékek, Szerencsen pedig modernizálják és kibővítik a szennyvíztelepet.

Nyiri Tibor Szerencs város polgármester, a gesztor önkormányzat képviselőjeként beszédében kiemelte, hogy emberi és erkölcsi kötelességünk, hogy a szennyvizet körültekintően kezeljük, ezzel is hozzájárulva vízminőség-bázis megőrzéséhez, környezetünk védelméhez.

A rendezvény befejezéseként Kiss Attila, a Borsodvíz Zrt. cégvezetője tartott projektről szakmai tájékoztatót.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.