Megye

Fogyatékos embereket segítő Információs és Koordinációs Pontok várják az érdeklődőket országszerte 22 helyszínen.

Az érdeklődők többek közt információt kapnak aktuális pénzbeli és természetbeni ellátásokról, a beszédükben vagy beszédértésükben súlyosan akadályozott emberek nem beszéden alapuló kommunikációját elősegítő AAK (augmentatív és alternatív kommunikáció) eszközkölcsönzésről, megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól, foglalkoztatásról; sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek oktatásáról, fejlesztéséről; különböző szociális ellátásokról, felnőtt logopédia szolgáltatásról.

Az ingyenes szolgáltatás a helyben működő család és gyermekjóléti központokban érhető el személyesen. A projekt hosszú távú célja egy országos hatókörű rendszer kialakítása, amely hatékonyan segíti a fogyatékos emberek információkhoz, szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférését hatékonyan.

Fogyatékosságügyi tanácsadók várják az érintetteket és családjaikat, hogy közösen találjanak megoldásokat és együtt könnyítsenek a mindennapok nehézségein.

Miskolc Információs és Koordinációs Pont

  • Helyszín: Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, Miskolc, Arany János u. 37.
  • Ügyfélfogadási idő: Telefonos egyeztetés alapján
  • Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fogyatékosságügyi tanácsadók: Tasi Zsuzsanna +36 20 268-1015, Strébl Attila +36 20 268-0984

(Borítókép: illusztráció)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.