Megye

Drónt is bevetettek a rendőrök a közlekedők biztonsága érdekében az 37-es számú főútvonalon, Szerencs határában.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. június 10-én közúti ellenőrzést tartottak a 37-es számú főúton, Szerencs közelében. A rendőrök elsődlegesen a szabálytalanságokat elkövető, és így a többi közlekedőt veszélyes szituációba sodró járművezetők forgalomból történő kiszűrését célozta meg.

Különösképpen azonban arra fókuszáltak a rendőrök, hogy az előzni tilos tábla tilalmát betartják-e a járművezetők. A 37-es számú főútvonal 24-es kilométerében, a szabályok be nem tartása miatt korábban már több közúti közlekedési baleset történt, amelyek közt volt halálos is.

Az időszakos ellenőrzés során a rendőrök négy esetben intézkedtek, és szabtak ki helyszíni bírságot az érintett sofőrökkel szemben, valamint egy alkalommal a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett szankciót alkalmazniuk az egyenruhásoknak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a továbbiakban is tervez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.