Megye

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 137 alkalommal riasztották, amiből 43 műszaki mentés volt.

Lángoló száraz növényzetről terjedt át a tűz egy garázsra Mádon, a Móricz Zsigmond utcában július 7-én. A szerencsi hivatásos és a mádi önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották tüzet, amely a tetőszerkezetet érintette. A garázsban tárolt személygépkocsi nem rongálódott meg, az eset során nem történt sérülés.

Mintegy negyven hektáron égett le a száraz növényzet Tarcal határában július 8-án. A lángokat a szerencsi, a tolcsvai és az encsi hivatásos tűzoltók fojtották el. A tűz húsz darab nagyméretű szénabálát is érintett.

Két személygépkocsi karambolozott Mádon, a Rákóczi utcában július 11-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, visszahűtötték az egyik autó motorterét, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Kilenc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő káresetek miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében július 11-én. A legtöbb munkát az útra dőlt fák és a lehasadt ágak eltávolítása adta az egységeknek. Ózdon, a Gál-Völgye úton egy lakóház pincéjéből, míg Encsen, az Akácos úton egy épület alagsorából szivattyúzták ki a felgyülemlett esővizet a tűzoltók. Az események során nem történt sérülés.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.