Megye

2022 január 1-jétől fizetőssé vált az M30-as új szakasza, a Miskolc és Tornyosnémeti közötti 56,8 km hosszú, 2021 októberében átadott kétszer kétsávos gyorsforgalmi út.

Azonban az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is ingyenes marad – amiről még decemberben adott tájékoztatást az MTI-nek Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. A közleményből kiderült, hogy az új szakasz – Miskolc-Tornyosnémeti – megépítésével és átadásával az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülő szakasz is fizetőssé vált volna.

A megyeszékhelyen jelenleg az úthálózat-fejlesztés miatt több helyen is jelentős építkezés van folyamatban, a forgalomelterelések is gyakoriak. Épül az Y-híd, egy négysávos, a belvárosból kivezető úttal is bővül Miskolc úthálózata, továbbá a szirmabesenyői ipari parknál egy körforgalom kialakítását, valamint a Miskolci Egyetemhez vezető Futó utca bővítését is tervezik. Ezért fontosnak tartják, hogy az elkerülő út továbbra is ingyenes maradjon.

Fotó: NIF Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.