Megye

Burkolatfelújítási munkát végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 37-es főút szerencsi, 5,1 kilométeres szakaszán a Szerencsi Ipari Park és a mezőzombori körforgalom között 2022. május 9-től (hétfő) 2022. július 8-ig. Az útépítés időtartama alatt ideiglenesen terelést, egyirányú forgalmi rendet és sebességkorlátozást vezetnek be a szakemberek – közölte szerkesztőségünkkel Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere.

A közleményből kiderül, hogy a Miskolcról Sátoraljaújhely felé közlekedőket Szerencs belterületén lévő „cukorgyári” körforgalomnál a Fecskés városrész felé, Mezőzombor irányába terelik és a 39-es főút kereszteződésében, a körforgalomnál tudnak a 37-es főútra visszacsatlakozni, míg Sátoraljaújhelyről Miskolc felé ideiglenesen egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a 37-es főúton.

A szakemberek azt javasolják, hogy akik Miskolc irányából Tállya és Mád települések térségébe szeretnének eljutni, azok Legyesbénye Monok irányába vagy Szerencs belterületén Rátka felé kerüljenek. A Tokaj (Nyíregyháza) felé közlekedőknek célszerű Szerencs belterületén Prügy irányába – a „prügyi” körforgalomnál – Tarcalon keresztül vagy Taktabáj-Csobaj-Tiszaladány felé megközelíteni a városokat. Akik Sátoraljaújhely felől érkeznének Prügy településre vagy térségébe, célszerű még a lezárás előtt a „tarcali” körforgalomnál Tarcal irányába elkerülni a forgalomterelést.

– Felhívjuk a város lakóinak a figyelmét, hogy a terelés miatt a Rákóczi út alsó szakaszán, a „cukorgyári” körforgalomtól a fecskési vasúti átjáróig mind a két oldalon Megállni tilos! jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre. A kerékpárosok a terelésre kijelölt szakaszon a forgalom növekedésére és nagyobb méretű járműszerelvények közlekedésére számítsanak, ezért a balesetek elkerülés érdekében elsősorban a Fecskésen, a Dobó Katica utcán a szokásosnál is óvatosabban, körültekintően hajtsanak. Az építkezés időtartama alatt a Szerencsi Ipari Park megközelítése biztosított – hívta fel a figyelmet a polgármester. 

A burkolatfelújítási munkák idején hosszabb menetidővel kell számolni, ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

– A forgalomterelés miatt ezúton is kérjük a lakosság, a közlekedők türelmét és megértését, valamint segítő közreműködését. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőben Szerencs-Sátoraljaújhely szakaszon megújult burkolaton, biztonságosan közlekedjenek a gépjárművek – hangsúlyozta a polgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.