Megye

Március elsejétől már a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Kaposvár felé közlekedő InterCity-kre is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy.

A legújabb Okosjegyek is két díjszinten érhetők el első, illetve másodosztályra. A Hernád-Zemplén InterCity-kre Budapestről Miskolcra 2399 forinttól, Hidasnémetibe és Sátoraljaújhelyre 3399 forinttól, a Tokaj InterCity-kre pedig a Keleti pályaudvarról Miskolcig és Tokajig 2399 forinttól kapható az új jegytípus. A Kaposvár felé közlekedő Kresz Géza, Rippl-Rónai és Somogy InterCity-kre szintén 2399 forinttól vásárolható meg az Okosjegy. Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 70 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a kaposvári InterCity járatokon a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

Idén eddig a szegedi vonalon 23 ezer másodosztályú és több mint 7 ezer első osztályú; Debrecenbe/Nyíregyházára ezzel a lehetőséggel 16 ezren utaztak másod-, és 14 ezren első osztályon; Pécsre 12 ezren választották másod-, és 6 ezren első osztályú utazáshoz, Zalaegerszegre 5 ezren, Békéscsabára pedig január vége óta 2,5 ezren váltottak másodosztályú Okosjegyet. Azaz összesen közel 87 ezer Okosjegyet váltottak idén az utasok.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

(Fotó: MÁV)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.