Megye

A hivatásos katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról.

Az idén is több lánglovag vehetett át elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 3-i, központi tűzoltónapi ünnepségén. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. A rendezvényen Macz János Zsolt tűzoltó ezredes köszöntötte a vendégeket, majd ünnepi beszédében felidézte Szent Flórián életútját, hősies és önzetlen cselekedeteit, amelyekkel kiérdemelte a belé vetett hitet és tiszteletet.

Rámutatott a hagyományok őrzésének és életben tartásának fontosságára, hiszen az az önzetlenség, elkötelezettség és szakmai alázat, amely végigkíséri a tűzoltó szakma fejlődését, mindig elengedhetetlen lesz annak, aki ezt a hivatást választja. A rendezvény keretében, a vármegyei szervezet vezetője elismerésben részesíttette azokat a kollégákat, akik kiemelkedően látták el a szolgálati feladataikat és sok sikert, erőt, egészséget kívánt a tűzoltók további munkájához.

Kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül fizetési fokozatban soron kívül előre sorolta: Sztankovics László c. tű. főtörzsőrmestert, a Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.