Megye

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat október 6-8. között rendezték meg, amely hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik. A célja többek között a város kulturális hagyományának ápolása és a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása.

A szervezők a háromnapos ünnepre a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében várták az érdeklődőket – az idén 950. születésnapját ünneplő – Tokajba. A város tere a környék nedűivel, a gasztrosétány finom ételekkel, a kézművesek ajándéktárgyakkal várták a vendégeket. A sétálóutcában térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi programok szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen a borvidék huszonhét településének vezetői jelképesen összeöntötték az általuk hozott egy kosár szőlőt: az úgynevezett szőlőösszeadási ceremónián egybeöntött szőlőtermésből készül el jövő nyárra a reprezentációs célokat szolgáló, kereskedelmi forgalomba nem kerülő borkülönlegesség, a "polgármesterek bora".

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.