Megye

A XXX. Nemzetközi Nemzetiségi és Töltött Káposzta Fesztivált május 18-án rendezték meg Rátkán. A hagyományos töltött káposzta főzőverseny mellett egész nap programokkal várták az érdeklődőket.

Többek között volt zenés felvonulás, néptáncos bemutató, borkóstolás, interaktív gyermekműsor, ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés és kézműves foglalkozás. A főzőversenyen Szerencs és Ond közös csapata több fogással indult. Készítettek édes, savanyú és kelkáposztalevélbe csavart töltött káposztát.

„Kísérleti jelleggel csináltunk pörköltszaftban áztatott töltött káposztát is, amelyet paníroztunk és végül forró olajban sütöttünk. Lényegében egy rántott töltött káposztáról van szó, amit tejfölös szósszal kínáltunk a zsűrinek és a vendégeknek” – mondta érdeklődésünkre Rácz Miklós, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa, a csapat szakácsa.

Az ételek végül elnyerték a zsűri tetszését, amit a harmadik hellyel jutalmaztak. A napot koncertek színesítették, a remek hangulatról Zoltán Erika, a Rudolf Akusztik, a Star Deluxe és DJ Benő gondoskodott.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.