Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Tankerületi Központ 50 támogatási kérelmet nyújtott be több mint 4,1 milliárd forint értékben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon belül, Az állami fenntartású köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című pályázaton.

A pályázat eredményéről tartottak tájékoztatót szeptember 22-én a Rákóczi-vár Lovagtermében. Az eseményen Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ vezetője elmondta: elsődleges cél volt, hogy közös összefogással a legfontosabb, legszükségesebb fejlesztéseket, felújításokat valósítsák meg.

– A fejlesztések magában foglalják az intézmények környezetének, az udvaroknak, sportpályáknak, közösségi tereknek a kialakítását, melyek elsősorban a tanulók számára jelentenek biztonságos, esztétikus környezetet és elősegíti a pedagógusok, gyerekek munkáját – mondta Szabó Árpád.

Szabó Árpád a Szerencsi Tankerületi Központ vezetője a sajtótájékoztatón © Fotó: Szerencsi Hírek

A benyújtott pályázatok közül 17 intézmény esetében 1,986 milliárd forint értékben nyertek támogatást a kérelmek. A fennmaradó intézményekre benyújtott pályázat - mintegy 650 millió forint értékben - még elbírálásra vár. Dr. Hörcsik Richárd és Demeter Zoltán országgyűlési képviselők ismertették a nyertes pályázatok részleteit, majd Koncz Ferenc polgármester, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke elmondta, hogy a Szerencsi Középiskolai Kollégium 150 millió forintból újul meg. Tarcal, Prügy, Halmaj, Taktaszada, Mezőzombor és Aszaló általános iskolái 20-20 millió forintot kaptak a fejlesztésekre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.