×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Februar/20180205_gyertyaszenteles_a_bolyaiban

Oktatás - Nevelés

A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában február 2-án a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tartották meg az iskola aulájában.

Az eseményen Kocsis Sándor római katolikus plébános ismertette az ünnep eredetét a diákokkal. Elhangzott, hogy a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét negyven nappal december 25-e után tartják, mert Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után mutatta be gyermekét a jeruzsálemi templomban a zsidó előírásoknak megfelelően. – A gyertya Jézus Krisztus jelképe, mert az önmagát emészti fel, amikor fényt ad, ahogyan Jézus is önmagát áldozta fel – mondta a plébános.

A megemlékezést követően Gaszperné Tilman Edina igazgató adott tájékoztatást a nap további programjáról, valamint ajándékot adott át három tanulónak, akik januárban az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi vetélkedőjén első helyezést értek el. Ezzel 500 ezer forint értékű utalványt nyertek az iskolának, amiből egy nagyképernyős televíziót vásárolt az intézmény. Az esemény imádsággal zárult.

{gallery}cikkek/2018/Februar/20180205_gyertyaszenteles_a_bolyaiban{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.