×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Majus/20180515_olvasottsagi_verseny

Oktatás - Nevelés

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az olvasottsági vetélkedőt május 12-én délelőtt, a Kiss Attila Alapítvány szervezésében.

A résztvevőket Lakatos Marianna, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte és elmondta, hogy amikor 2005-ben megalakult a szervezet, az alapítóinak két fontos álma volt. Az egyik, hogy ápolják és megőrizzék a fiatalon elhunyt tanár, Kiss Attila emlékét, aki a Bocskai István Gimnázium igazgatóhelyetteseként dolgozott. A másik fontos cél volt, hogy támogassák, keressék és kutassák azokat a tehetséges gyerekeket, akik Szerencsen és a környék iskoláiban tanulnak.

A korábbi elnökről Zemlényi Zoltánról is megemlékeztek. Jövőre az ő tiszteletére Zemlényi Zoltán olvasottsági versenynek hívják majd ezt a vetélkedőt. A versenyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében az olvasás fontosságáról szólt. A Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában megtartott versenyen 7 iskola 11 csapata mérte össze tudását. Idén Krúdy Gyula: A macskavári sasok című művét kellett előzetesen elolvasniuk a diákoknak, majd különféle játékos feladatokat oldottak meg. Első helyen végzett a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola. Jövőre Csukás István: Nyár a szigeten című művéből kell felkészülniük a tanulóknak.

Facebook galléria ide kattintva tekinthető meg!

{gallery}cikkek/2018/Majus/20180515_olvasottsagi_verseny{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.