Oktatás - Nevelés

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az olvasottsági vetélkedőt május 12-én délelőtt, a Kiss Attila Alapítvány szervezésében.

A résztvevőket Lakatos Marianna, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte és elmondta, hogy amikor 2005-ben megalakult a szervezet, az alapítóinak két fontos álma volt. Az egyik, hogy ápolják és megőrizzék a fiatalon elhunyt tanár, Kiss Attila emlékét, aki a Bocskai István Gimnázium igazgatóhelyetteseként dolgozott. A másik fontos cél volt, hogy támogassák, keressék és kutassák azokat a tehetséges gyerekeket, akik Szerencsen és a környék iskoláiban tanulnak.

A korábbi elnökről Zemlényi Zoltánról is megemlékeztek. Jövőre az ő tiszteletére Zemlényi Zoltán olvasottsági versenynek hívják majd ezt a vetélkedőt. A versenyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében az olvasás fontosságáról szólt. A Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában megtartott versenyen 7 iskola 11 csapata mérte össze tudását. Idén Krúdy Gyula: A macskavári sasok című művét kellett előzetesen elolvasniuk a diákoknak, majd különféle játékos feladatokat oldottak meg. Első helyen végzett a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola. Jövőre Csukás István: Nyár a szigeten című művéből kell felkészülniük a tanulóknak.

Facebook galléria ide kattintva tekinthető meg!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.