×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181008_mese_vilagnapja

Oktatás - Nevelés

A magyar népmese napja szeptember 28-a, melyről a hagyományoknak megfelelően a református iskolában is megemlékeztek. Az esemény főszereplői idén az intézmény 4. a osztályának tagjai voltak, akik Az okos Katica című mesét mutatták be a megjelenteknek. 

A rendezvényre nagy örömmel látogatott el Csender Levente író, aki modern, ám nem mindennapi meséivel szórakoztatta a gyerekeket. A József-Attila-díjas író elmondta, hogy gyermeke betegsége miatt mélyült el a próza világában. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták és mélyedtek el a prózaíró meséiben.

Az esemény főszervezője Magyar Julianna szerint rendkívül fontos az, hogy a gyerekek megismerjék a népmesék világágát, mert ezáltal fejlődik a gondolkodásmódjuk, valamint ezek a történetek a kreatív készségre is hatással vannak.

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181008_mese_vilagnapja{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.