×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181030_rozsafuzer

Oktatás - Nevelés

Október a rózsafüzér hónapja, ebből az alkalomból minden évben október 18-án rendezik meg az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű programot világszerte.

A kezdeményezés Venezuelából, keresztény közösségektől indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés.

Az ötlet Szent Pio atyától származik, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni. Ezen a napon gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Szerencsen a Bocskai István Katolikus Gimnázium és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola is csatlakozott a közös imához.

A gimnazisták fél órán át imádkozták közösen a rózsafüzért Kocsis Sándor római katolikus plébános vezetésével. A Bolyai iskolában a diákok és tanáraik élő rózsafüzért alkotva mondták a fohászokat bekapcsolódva a Szent István Rádió élő közvetítéséhez. Az Egri Bazilikában közel 500 fiatal imádkozott, akik közülük többen bolyais diákok voltak.

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181030_rozsafuzer{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.