×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Aprilis/20190412_lelkinap

Oktatás - Nevelés

A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában április 10-én lelki napot tartottak.

Ez alkalommal a húsvéti ünnepkör és az azt megelőző nagyböjti események, illetve a Szent Három Nappal kapcsolatos történések kerültek a középpontba. – Reggel Kocsis Sándor plébános nyitotta meg a lelki napot, majd a Kisboldogasszony templomban az alsós diákok szentmisén vettek részt.

A misét Kertész Ferenc tokaji plébános celebrálta. Az alsóbb évfolyamosok ezt követően különböző feladatokat kaptak: lapbookot készítettek, keresztrejtvényt oldottak meg, kirakóztak, színeztek. A felső tagozatos tanulóknál a húsvét előtti negyven napos böjti időszak került előtérbe, valamint a nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat eseményeit idézték fel.

A feltámadás is fókuszban volt, hiszen ez egyházunk legnagyobb ünnepe – mondta el érdeklődésünkre Gaszperné Tilman Edina igazgató. Az osztályok élő képekben jelenítették meg a szenvedéstörténet képeit a stációkat, kezdve akkortól, hogy Pilátus halálra ítélte Jézust. Ezek mellett az iskola tanulói sportoltak is a várkertben és a sportcsarnokban.

{gallery}cikkek/2019/Aprilis/20190412_lelkinap{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.