×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Junius/20190618_rakoczi_ballagas

Oktatás - Nevelés

Június 15-én tartották meg a ballagási ünnepséget a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Az intézmény feldíszített aulája zsúfolásig megtelt családtagokkal, rokonokkal. A végzősök virágcsokrokkal és vállukon tarisznyával vonultak le osztálytermeikből, az alsóbb évesek sorfala előtt. A diákok verseket szavaltak, majd zenés műsorszámok következtek.

Ráczné Váradi Éva igazgató beszédében hangsúlyozta: nagyon büszke a végzős diákokra, hiszen olyan dolgot tettek nap, mint nap, melyek a hétköznapokat is ünnepivé varázsolták. A legkiválóbb tanulók elismerést és könyvjutalmat kaptak. A Rákóczi plakettet Cseresznye Zalán kapta, a Kiss Attila Alapítvány díját Koncz Ferenc országgyűlési képviselő Osvay Zsófiának adta át. Ezen kívül díjazták a művészetis tanulókat, a sportolókat, a diák-önkormányzati tagokat és a jeles tanulmányi eredményt elért ballagókat.

Az év tanára Orosz Istvánné lett a Rákóczi iskolában. A ballagás utolsó mozzanata évek óta a léggömbök felengedése volt az iskolában, azonban ebben az évben új hagyományt teremtettek: a végzős osztályok egy-egy időkapszulát töltöttek meg emlékekkel, melyet az igazgatónak adtak át. Az ünnepség a ballagók utolsó sétájával ért véget.

{gallery}cikkek/2019/Junius/20190618_rakoczi_ballagas{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.