×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Majus/20200505_erettsegi

Oktatás - Nevelés

Kedden a matematika tantárggyal folytatódtak az érettségik. A középszintű írásbeli vizsgák 9 órakor kezdődtek, és a diákok 12 óráig oldhatták meg a feladatokat.

A Szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban rendben lezajlottak a matematika vizsgák. Az iskola fertőtlenítését a vizsgák előtt ma is szigorú szabályok mellett elvégezték. A vizsgák előtt minden érettségizőnek biztosítottak szájmaszkot.

A középszintű matematika írásbeli első, 45 perces részében a diákok egy 12 feladatot tartalmazó lapot kaptak, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. 

Az első feladatlapban előkerültek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás. De kaptak feladatot a diákok a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is. Az első részben összesen 30 pontot lehetett szerezni.

A második feladatlapban az érettségizők – ahogy azt a korábbi években megszokhatták – több szöveges feladatot is kaptak. A több témakört érintő feladatokból van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de előkerült egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos is. A második feladatlapra 135 percet kaptak a tanulók. Ez a teszt két részre oszlott.

Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Középszinten 100 pontot, emelt szinten pedig 115 pontot lehetett gyűjteni. A holnapi napon május 6-án a történelemmel folytatódik az érettségi.

{gallery}cikkek/2020/Majus/20200505_erettsegi{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.