Oktatás - Nevelés

Kellemes és jó hangulatban indult a 2022 év a Szerencsi Óvoda és Bölcsődében. A gyermek játékához szorosan kapcsolódik a báb, bábjáték, ezért is fogadták örömmel azt a váratlan, élményt nyújtó lehetőséget, melyet Kovács Katalin bábművész ajánlott fel.

A lurkók január 11-én a Mása és a medve című báb előadását nézték meg. A különlegességét ennek a napnak az előadáson túl az is emelte, hogy a művész Szerencs szülötte, és az 1990-es években a Gyárkertiben óvónőként dolgozott. 32 éve váltotta fel az óvodapedagógusi hivatást a bábművészetre.

A bábozás alapjait 1989 és 1992 között Tiszalúcon, a bábszínész képző tanfolyamon ismerte meg. Ezt követően játszott a miskolci Kalamajka Bábszínházban, a szerencsi Tökmag Bábcsoportban és a Dióhéj Színpadon, illetve a kecskeméti Ciróka Bábszínházban. Jelenleg a Budapesti Bábszínház bábszínésze. Az esztétikus figurákat, kellékeket férje Harkály Gyula (volt bekecsi lakos) művész készítette. – Mindenki élvezettel követte a mese fordulatait, melyhez az igényes díszlet nyújtotta a felejthetetlen élményt. A mese végén a gyermekek megsimogathatták az egyik főszereplő (medve) hasát – tudatta közleményében az óvoda vezetősége.

Fotó: magánarchívum

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.