Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola április 29-én tartotta meg ballagási ünnepségét.

A hagyományokhoz híven a végzősök átvonultak a Rákóczi úti Hunyadi-épülethez. A diákok versekkel, énekekkel búcsúztak az alma matertől és az emlékszalagot is felkötötték az iskolai zászlóra. Csider Andor igazgató búcsúbeszédében megköszönte a végzős évfolyamoknak a sok élményt, valamint a szakmai kihívásokat és lehetőségeket.

 A hagyományokhoz híven a végzősök átvonultak a Rákóczi úti Hunyadi-épülethez.

– A ballagás egy olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú. Ugyanakkor megélhetjük az újrakezdést, az új utáni kíváncsiságot és a majdani megérkezés reményét. A ballagás az egyik legfontosabb esemény az életünkben. Az ifjúság utolsó szertartása, a továbblépést jelképező rituálé. Kívánom a most ballagóknak, hogy egész életük során legyen erejük, kitartásuk legyőzni a nehézségeket, alkalmazkodni a változásokhoz, tudjanak megértéssel fordulni azokhoz, akik körülveszik őket. Kívánom, hogy az a tudás, amelyet ebben az iskolában szereztetek, elegendőek legyenek ahhoz, hogy önmagatok számára cél tudjatok meghatározni, ezeket eltudjátok érni, és boldog emberek legyetek – mondta búcsúbeszédében az igazgató.

Ezt követően Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz. – A mai nap egy fejezet, ami lezárult. A végzősök olyan értékcsomagot kaptak az iskolától, a pedagógusoktól és a közösségtől, amit egész életükben tovább tudnak vinni – mondta a képviselő. Az ünnepség végén a ballagó diákok szülei, rokonai, barátai gratuláltak a végzősöknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.